Hva gjør du hvis du mistenker at du er syk med koronaviruset?


Dersom du føler deg syk bør du holde deg hjemme, og kontakte fastlegen din for Covid-test.
Vi er nå i en fase hvor vi vet det finnes spredning i samfunnet. Et viktig tiltak nå for å hindre videre spredning, er at alle som er syke med luftveissymptomer, holder seg hjemme for å unngå smitte til andre. Dette er for å beskytte de mest sårbare i samfunnet.
Dersom du har lette luftveissymptomer, bør du være hjemme inntil du har fått negativ coronatest og allmenntilstanden din er bra. 

For testing ringer du din fastlege/legesenter i kontortid. For besøkende/gjester som oppholder seg i Strand, eller personer bosatt i Strand med fastlege i en annen kommune, kontaktes Jørpeland legesenter på tlf. 51742100.

Kommunen tester kun de som har symptomer eller er nærkontakter. Vi tester også de som har oppholdt seg i utlandet. Dersom du trenger test i forkant av reise eller i forbindelse med jobb, må du kontakte private aktører. Både Klinikk Spero og Forusakutten utfører både PCR og antigen test.

Mer informasjon og råd finner du på fhi.no og helsenorge.no. Der vil du finne svar på de fleste spørsmål, og kontaktinfo til informasjonstelefonen for koronaviruset.

Folkehelseinstituttet har mye god informasjon
https://fhi.no/sv/smittsomme-sykdommer/corona/
Vær ellers nøye med håndvask.